Men nu tror jag att matte fått dårpippi!

Hon har helt plötsligt börjat flyga runt med mig på det ena och det andra!!!! Men det är superskoj.

I helgen som var åkte vi till Östersund för att vara med på kennelläger, och det var faktiskt en upplevelse. Vi fick prova på det ena och det andra. Första dagen la matte ett spår, men den här gången på lägda, och det var som att jag inte riktigt fattade galoppen. Lite mer träning så kommer det säkert att lösa sig.

Nästa dag fick vi prova på lite bettövningar tillsammans med Rolle på kennel Molars. Det var lite spännande att kolla in hans trasa som flög fram och tillbaka och vips fick man bita tag i den och ta ett ärevarv! Sen kampa litegrann och börja om. Stackars Rolle som fick stå där i solen hela förmiddagen, att han inte tippade omkull av värmeslag. Vi hade fantastiskt väder, och alla hussar och mattar var jätteduktiga på att ordna för sina hundar så att inge skulle bli för varm. Ville nån så fanns en liten pool att hoppa ner i!!!! Jag nöjde mig med att dricka vatten där, men syrrorna Rut och Roxie dom badade!!!!

Dag 3 följde vi med Titti och ett gäng för att testa lite sökövningar och det var också kul.

En annan intressant sak var att se och höra Maria med Qillen berätta och visa oss barnsök. Qillen tränas alltså till att bara söka barn. Han ska strunta helt i vuxna, för att om det blir ”skarpt” läge kunna gå tillsammans med vuxna i tex skallgång och bara nosa efter barn. Helt otroligt vad en hundnäsa kan göra.

Hela helgen har varit intressant och lärorik för matte och tillsammans med alla andra galna valpköpare har det varit mycket skratt och bus.

Hoppas att vi ses snart igen!!!!!!!

Annonser