Nu är det som sagt var lite tunnt med bloggandet, men lite rapporter måste jag ju hinna med att uppdatera er med!

Vi går på valpkurs nu, jag och matte. Jag tycker att det är jättekul och matte tycker också att det är kul, men samtidigt svårt. Mycket att hålla reda på när man ska ändra lite på invanda beteenden, som att kanske vilja korrigera med koppel och använda mycket ord som jag egentligen inte fattar. Nu är det mycket nej- och belöningsträning. Belöning med mycket variation. Det skall vara kropp, leksaker, godis och röst. Den ena gången är aldrig den andra lika, så man får en förväntan att vilja göra allt med matte! Att komma på inkallning trots att man står med näsan i en burk med köttbullar är inte så svårt ,när matte nu blir så glad att jag kommer då hon ropar 🙂

Vi har jättekul och det är ett härligt gäng hussar, mattar och hundar. Alla varianter: Storpudel, bordercollie. vorsteh, riesen, flat och så jag förstås. Den yngsta är 10 veckor och jag då som har hunnit bli 6 månader precis idag!!!!!!!!

I måndags på kursen tyckte matte att jag var lite svamlig och skulle kissa hela, hela tiden. Jag ville men det kom som just inte nåt annat än mina flytningar 😳 , så nu var matte övertygad om att det måste vara nåt med urinvägarna. Efter att ha konfererat med sin syster sa de att kanske det var så att jag skulle till att löpa………………………..?

Så igår var det precis så!

Jag har blivit en stor tjej nu!!!!! Undrar om man måste uppföra sig nu? 😛

Annonser